PayPal betalar returerna för svenska nätköpare

PayPal har lanserat en ny tjänst, Ersättning för returkostnader, för svenska e-handelskunder som använder PayPal som betalningsalternativ. Samtidigt inleder man ett samarbete med e-handelsleverantören Tictail för att fler svenskar ska få upp ögonen för nya e-handlare.

Stora e-handlare kan ofta erbjuda sina kunder fria returer tack vare stora ordervolymer, en möjlighet som få mindre e-handlare har. Därför lanserar betaltjänsten PayPal under en period tjänsten, Ersättning för returkostnader. Något som innebär att kunder kan få ersättning för sina utgifter för att returnera en vara. Oavsett om paketet ska returneras inom Sverige eller till utlandet, upp till max 250 kronor.

Kampanjen löper fram till den 18 juli 2014 och omfattar köp som görs av svenska PayPal-användare. Avsikten är att locka fler människor att prova nya butiker och produkter genom att ta bort oron för returkostnader när de handlar från svenska, och internationella handlare, som erbjuder PayPal som betalningsalternativ.

Annons

För att få ut ordet kommer man bland annat att samarbeta med den svenska e-handelsleverantören Tictail.

– Vi är glada att kunna hjälpa både stora och små e-handlare att nå nya kunder genom att ta bort en del av oron genom att erbjuda ersättning för returkostnader om en kund inte skulle vara nöjd med sitt köp. Returer är som bekant kostsamt och sällan aktuellt att erbjuda för de mindre aktörerna. Genom att samarbeta med Tictail hoppas vi att fler kunder ska få upp ögonen även för småbutiker, säger Mårten Barkman, vd för PayPal i Skandinavien.

Stillar oron

Svenska Tictail har på mindre än två år växt till över 40 000 onlinebutiker i 110 länder. Nu kan alla dessa butiker erbjuda ersättning för returkostnader gentemot de svenska kunder som aktiverat tjänsten och betalar med PayPal.

– Marknaden för de mindre aktörerna växer redan naturligt allt eftersom e-handlandet växer. Samarbetet med PayPal skapar däremot ett bra tillfälle att öka tillväxttakten genom att stilla oron över att inte bli nöjd med sitt köp hos dem som inte redan prövat de mindre butikerna. Det känns jättekul att vi tillsammans med PayPal kan göra det ännu tryggare för svenskar att köpa från dessa butiker världen över, och hjälpa dem att upptäcka dessa grymma produkter, säger Carl Waldekranz, vd på Tictail.

För att ansöka om ersättning för returkostnader så krävs det att man ett PayPal-konto och att man aktiverar tjänsten på Paypal.se/retur.

Källa: Press

Annons