PayPal kan samarbeta med Amazon efter skilsmässan

PayPal är fria att jobba med vilka onlineaktörer som helst när avknoppningen från Ebay blir klar senare i år. Även Ebays stora rivaler Amazon och Alibaba. Samtidigt får Ebay använda sig av alternativa betallösningar på sin marknadsplats. Det enligt ett nytt avtal som dock innehåller vissa begränsningar.

Under andra halvan av 2015 ska betalföretaget PayPal knoppas av från Ebay, något som fått stora konsekvenser för många anställda. Men att PayPal kommer att börsnoteras som ett separat bolag innebär också nya möjligheter, i alla fall för de båda företagen.

För PayPal innebär det att man kommer att vara fria att samarbeta med vem helst de önskar. Till exempel andra marknadsplatser som Amazon och Aliababa, det meddelande Ebay under gårdagen när man släppte vissa delar av det avtal som man nu ritat upp gällande separationen av de båda bolagen.

Annons

Alternativa betallösningar

Men det är inte bara Ebay som kommer att kunna plocka russinen ur kakan. Det innebär även att Ebay kan komma att erbjuda sina kunder alternativa betallösningar på sin marknadsplats.

I överenskommelsen, som gäller under de kommande fem åren med en övergångsperiod på ett år, står det dock klart att PayPal inte får skapa en onlinemarknadsplats. Inte heller får Ebay utveckla en egen betallösning på sin kärnplattform.

Annons