PayPal lånar ut pengar till säljare på eBay

PayPal har sedan tidigare testat att låna ut pengar till säljare på brittiska eBay. Nu säger betaljätten att man planerar att testa något liknande hemma i USA med start senare i år.

eBay-ägda PayPal har sedan en tid tillbaka erbjudit köpare på sajten att handla på kredit. Och under tre år som tjänsten varit tillgängliga har man sett att de som väljer det betalalternativet i genomsnitt spenderar 39 procent mer än andra. Nu vill man testa något liknande, fast för säljare.

PayPal är sparsamma med informationen kring sina planer men säger att testet i Storbritannien har utförts med ett mindre antal säljare, och att det amerikanska testet är tänkt att lanseras senare i år.

Annons

– Att handla på kredit ökar engagemanget. Konsumenter som betalar med PayPal Credit är de kunder som har överlägset störst värde för oss. eBay.com och eBay.co.uk är för oss bra marknadsplatser att testa nya idéer och produkter på. Det har varit framgångsrikt med PayPal Credit och nu testar vi med utlåning till småföretagare, säger Gary Marino, vd för PayPals globala finansiella tjänster.

Går i Amazons fotspår

Inför julhandel 2012 såg vi en annan e-handelsjätte testa något liknande då Amazon erbjöd sig att låna ut pengar till en utvald skara återförsäljare baserat på deras försäljningssiffror på Amazons marknadsplats.

De som var intresserade kunde då använda sig av låneerbjudandet som man kallade, Amazon Lending, för att fylla på sina lager och öka försäljning ytterligare på Amazon.com.

Hur eBay ska gå tillväga, och vilka som får ta del av erbjudandet är som sagt fortfarande oklart. Det ska dock bara vara ett test i första hand och verkar inte rullas ut i någon större skala till att börja med.

Källa: Internet Retailer

Annons