PayPal lånar ut pengar till britter som handlar online

Med PayPal Credit kan kunderna betala av på fyra månader utan ränta.

2014 fick PayPal Credit sitt nuvarande namn som ett led i en större satsning på kreditområdet. Nu blir ambitionen än tydligare när det står klart att PayPal börjar med lån för onlineköp i Storbritannien.

Landets e-handelskunder kan numera ansöka om avbetalning i samband med köp på nätet, rapporterar Mashable. Om summan på köpet är mer än 150 pund behöver kunden inte betala någon ränta de första fyra månaderna. Därefter tillkommer en så kallad standardränta, som för närvarande ligger på 17,9 procent. Villkoren kan variera från person till person. Ett antal företag, som Blacks, Dyson och Samsung ska ha lanserat egna öppningserbjudanden med PayPal Credit.

Annons

- Dagens tillkännagivande är ett exempel på hur PayPal är så mycket mer än en knapp på en hemsida. Vi använder teknologi för att uppfinna pengar på nytt, säger Cameron McLean, VD på PayPal UK.

"Hjälper företag att växa"

Shoppingsugna britter kan ansöka om att få tillgång till PayPal Credit direkt på webben. Enligt företaget kan det ta ungefär tio minuter till ansökan blir godkänd, eftersom det måste göras en kreditupplysning på personen som ansöker.

- Dels vill vi ge kunderna större valfrihet och bekvämlighet när de handlar online. Dels hjälper vi företag att växa och att erbjuda sina kunder större flexibilitet när det kommer till betalningen, säger Cameron McLean.

Analytiker i Storbritannien har uppskattat att landet utgör PayPals största marknad näst efter USA. PayPal har inte bekräftat uppgiften, men uppger att 22 miljoner av företagets totalt 179 miljoner kunder ska finnas i Storbritannien.

Annons