PayPal låter dig betala med kontanter på nätet

Det rör sig inte om en ny uppfinning som gör att du kan skicka in pengarna i datorns dvd-enhet, men PayPal har nu lanserat ett ”refill kort” vid namn PayPal My Cash Card. Det gör det möjligt för användare att ladda sina PayPal konton med kontanter istället för banköverföringar när de vill handla på nätet.

Kortet har i dagarna släppts i USA och ska inom kort finnas tillgängligt på över 30 000 platser runt om i landet. I början av 2013 planerar man att kortet ska vara tillgängligt hos dubbelt så många återförsäljare.

Om det kommer sprida sig utanför landets gränser vet vi inte, men det är nog ingen omöjlighet. I dag kan man ju bland annat köpa liknande kort från iTunes och Spotify i butiker som ICA och 7-Eleven i Sverige.

Annons

För att kunna aktivera ett PayPal Cash-kort måste användaren först köpa ett kort med den summan som de vill ladda sitt konto med. Vid lansering finns det olika fasta belopp att välja mellan, 20, 50, 100 dollar och högre.

Måste styrka sin identitet

När användaren köpt sitt kort loggar de sedan in på PayPal My Cash Cards hemsida, där kan de föra över pengarna till sitt PayPal konto med hjälp av PIN-koden på baksidan av kortet. Om man inte redan har ett PayPal konto kan man skapa det samtidigt.

Användare kan ladda sitt konto med upp till 500 dollar per dag, och högst 4 000 dollar per månad. Man behöver inte lämna några kredit- eller bankkortsuppgifter men man måste ange några andra uppgifter som namn, adress, födelsedatum och socialförsäkringsnummer (USA) för att styrka sin identitet.

Med det här draget hoppas PayPal kunna utöka sin räckvidd och även nå de människor som av någon anledning inte har kredit- eller bankkort, samt de som helt enkelt föredrar att använda kontanter.

 

Källa: TechCrunch

Annons

Annons