PayPal ökade med 18 procent under årets tredje kvartal

Betaljätten fortsätter att gå som tåget men är långt ifrån nöjda.

Tidigare i veckan presenterade Ebay sitt resultat för årets tredje kvartal. Det var ganska ljumna siffror som e-handelsjätten visade upp, för avknoppade PayPal har det däremot gått något bättre under den senaste tremånaders-perioden.

Betaljätten, som nyligen slöt ett avtal med Visa och Mastercard så att användare kan betala med PayPal i fysiska butiker, kan nämligen rapportera en omsättning på 2,67 miljarder dollar under kvartalet. En ökning med 18 procent jämfört med samma period förra året, 2,26 miljarder.

Annons

1,5 miljarder transaktioner

Samtidigt kan PayPal visa upp ett resultat på 425 miljoner dollar, en ökning med 13 procent jämfört med i fjol då den siffran stannade på 377 miljoner.

Antalet aktiva kunder ökade med 19 miljoner till 192 miljoner PayPal-användare som totalt genomförde 1,5 miljarder transaktioner under kvartalet.

– Vi är glada över att ha levererat ytterligare ett kvartal med starka resultat. Möjligheterna för PayPal för att växa och ta marknadsandelar har aldrig varit större, säger Dan Schulman, VD för PayPal.

Annons