PayPal vill göra det enklare att betala med mobilen

PayPal fortsätter sin satsning på mobila betalningar och har tagit fram en ny lösning som gör att kunder ska slippa fylla i sin betal- och leveransinformation. Tanken är att kunder endast ska behöva trycka på köp-knappen för att avsluta sitt köp.

Den mobila handeln är här för att stanna och allt fler väljer sin smartphone eller surfplatta när det ska shoppas på nätet. Men att fylla i kort- och leveransinformation på en smartphone kan vara en mindre upphetsande upplevelse.

Något som också leder till att 68 procent av alla mobila kundkorgar överges enligt betaljätten. Men det här vill PayPal råda bot på och i veckan rullade man ut ett nytt utvecklingsverktyg, One Touch PayPal, via betaltjänsten Braintree som köptes upp hösten 2013.

Annons

Det nya verktyget gör det möjligt för handlare att ta fram en kassalösning för sina appar som låter deras kunder betala med sina mobila enheter med så gott som ett knapptryck.

– Vi tror att det här kommer att bli det absolut enklaste och säkraste sättet att betala på en mobil enhet. Om några år kommer alla andra lösningar för mobila enheter att kännas ålderdomliga, säger Braintrees vd, Bill Ready.

Med endast ett klick

Med hjälp av One Touch PayPal ska företag snabbt kunna identifiera och autentisera befintliga PayPal- samt Venmo-kunder och deras betalinformation. Något som bara ska ta några sekunder och gör att kunderna slipper fylla i kortuppgifter och leveransinformation.

One Touch PayPal har utvecklats ur en liknande lösning för Venmo, en annan av PayPals betallösningar, som gör det möjligt att snabbt och enkelt handla via appar som använder sig av Braintrees betalsystem.

Första gången kunden handlar från en handlares app kommer han eller hon att omdirigeras till Paypals app för att godkänna att PayPal delar med sig av betal- och leveransinformationen. Vid efterföljande köp kommer det dock endast krävas att kunden klickar på köp-knappen för att avsluta köpet, utan att fylla i några användarnamn, lösenord eller kortinformation.



Källor: ReCode, FastCompany

Annons