PayPal lanserar Swish-konkurrent i 18 länder

Betalföretaget rullar ut en ny tjänst som ska göra det enklare att skicka och ta emot pengar från vänner och familj, men även att ta betalt från kunder.

PayPal har lanserat en ny Swish-liknande tjänst vid namn PayPal.me som ska göra det smidigare att skicka och för den som tar emot pengar. För att använda sig av tjänsten krävs det att både den som betalar och tar emot har ett PayPal-konto.

Mottagaren måste även skapa en egen personlig PayPal.me-länk, till exempel paypal.me/gemigpengarnanu, eller något lite mindre snärtigt.

Annons

Denna kan man sedan dela med vänner, och kunder, via mail, sms eller sociala medier. Sedan är det bara för mottagaren att klicka på länken, ange beloppet och logga in för att slutföra transaktionen.

Många konkurrenter

Förutom Swish finns det idag en uppsjö av liknande tjänster för den här typen av pengaöverföringar. Till exempel Square Cash, Googles Android Pay och danska MobilePay, även Facebook har gett sig in i leken.

Paypal erbjuder sedan tidigare även något liknande via tjänsten Venmo som betalföretaget lada vantarna på när man köpte upp Braintree 2013. Venmo är dock bara tillgängligt i USA medan PayPal.me sedan igår finns tillgängligt i 18 länder, däribland Sverige.

Under förra veckan lanserades PayPals snabbkassa One Touch i Sverige, samt ytterligare 13 länder. En tjänst som ska göra det smidigare att betala för varor på nätet, främst via mobilen. Med PayPal.me förenklar man det ytterligare då tjänsten fungerar för att ta emot pengar för såväl privatpersoner som företag.

Annons