Personlig stylist ska hjälpa män handla mode på nätet

Modesajten Fashionisland vill göra det enklare och roligare för män att handla kläder på nätet. Med hjälp av den nya funktionen Personal Shopper kan besökarna på sajten från och med nu få stiltips och vägledning i realtid.

Fashionisland är en nätbutik helt dedikerad till mode för män. Man har sedan starten inte varit rädd för att testa nya grejer, bland annat var man en av de första som testade storleksguiden Virtusize i sin butik.

Nu provar man ett nytt grepp med något man valt att kalla för Personal Shopper.

Annons

– Vi var först med virtuell storleksguide, vilket tog bort barriären att handla på nätet för många som var osäkra på sin storlek. Nu tar vi nästa jättekliv som gör Fashionisland.se mer attraktivt att handla ifrån än en fysisk butik. Det är fantastiskt roligt att vi som passionerad nischaktör inom mode för män kan förse våra besökare med personlig service på ett aldrig tidigare skådat sett, säger Oscar Arrsjö, Grundare Fashionisland.se.

Tips via chatt

Personal Shopper fungerar som en chatt, men förutom att chatta med kunniga personer inom mode kan användaren också få produkter och sidor som efterfrågas eller rekommenderas visade för sig.

Vi har tidigare skrivit om liknande tjänster som hjälper män att välja ut kläder på nätet. Till exempel Trunk Club som skickar ut boxar med handplockade kläder till män, och Lookcraft som också fungerar på ungefär samma sätt.

Skillnaden mellan de två och Fashionislands är bland annat att det i den sistnämndes fall sker i realtid, medan de andra två tjänsterna väljer ut kläder baserat på ett antal frågor som man svarar på.

Funktionen smyglanserades för lite mer än en vecka sedan och har enligt Fashionisland redan blivit mycket populär.

Källa: Press

Annons