Peter Höjman blir ansvarig för E-handelsparken

Lämnar Bygghemma.se för E-Commerce Park i Helsingborg.

E-handelsprofilen och Emeet-grundaren Peter Höjman är ett välkänt namn för många i branschen. Nu blir han den som tar över rollen som inkubatoransvarig för E-Commerce Park of Sweden i Helsingborg.

- Jag brinner för e-handel, men även för entreprenörskap och företagande och tycker att det är fantastiskt när folk vågar och vill, säger Peter Höjman om sin nya tjänst.

Annons

Inkubatorn har funnits på E-commerce Park sedan våren 2015 men kommer i samband med Peter Höjmans tillträde att få en lite annorlunda utformning. Det handlar inte om några stora förändringar men de deltagande företagen kommer att bli fler till antalet, tio stycken närmare bestämt. De kommer då att vara med i inkubatorn i ett års tid, istället för två år som tidigare. Dessutom försvinner kravet på att man ska jobba heltid med sitt e-handelsbolag för att få vara med.

Har varit egenföretagre i 16 år

Peter Höjman kommer närmast från Bygghemma.se där han arbetade som affärsutvecklingschef. Eftersom han dessutom har varit egenföretagare i 16 år och arbetat med e-handel sedan 2005, tror han sig ha en del nyttiga erfarenheter att dela med sig av till gruppen av företag.

- Jag har gjort alla misstag man kan göra. Det handlar inte om att jag ska komma in och lära någon någonting men jag kanske kan hjälpa företagen att undvika att göra några av de enklaste misstagen. Men jag ska som sagt inte utbilda någon utan mer finnas till.

Han tycker att det är viktigt att prata både om affärsmässig och personlig utveckling eftersom det krävs balans om man som egen företagare ska lyckas med sin idé. Han ser stora möjligheter för de företag som ingår i inkubatorn.

- Under året de är med får de i princip fria resurser med nätverk och kunskap. Få företagare får den möjligheten. Jag önskar att jag hade fått den möjligheten, säger han.

"Är öppen och delar med sig"

Peter Höjman tar över rollen som inkubatoransvarig efter Rikard Axelsson, som för en tid sedan gick vidare till en tjänst som produktchef på Bole.se.

Amelie Lidén, VD för E-commerce Park of Sweden, är glad över att kunna välkomna Peter Höjman till e-handelsparken, och är säker på att han är rätt person att vidareutveckla inkubatorn.

- Han har erfarenheten och dessutom ett brinnande intresse för entreprenörskap. Vi försöker att göra det här i en transparent miljö och därför är det så bra att Peter är öppen och delar med sig. Jag tror att vi kan få ett mycket bra och ärligt samarbete, säger hon.

Annons

Peter Höjman tillträder sin nya tjänst den 16 augusti.

Annons