Annons

Pinterest levererar inte bara trafik utan även köp

Pinterest levererar inte bara trafik utan även köp

2012-04-26 16:00

Vi publicerade tidigt en genomgång av det starkt växande nätverket Pinterest. En digital anslagstavla och socialt nätverk där man primärt delar bilder med varandra. Pinterest visade sig snabbt leverera mycket trafik till e-handlare. En mycket större mängd trafik än andra nätverk, relativt till sin storlek.

Det är ganska naturligt att man på Pinterest klickar på en bild och sedan klickar sig vidare för att se källan. När källan är en webbutik och användaren redan visat sitt intresse för produkten bör detta leda till köp.

Nu visar nya undersökningar att sidor som Pinterest inte bara levererar trafik utan även köp. I en undersökning av nästa 4000 nätshoppare svarade 32 procent att de köpt något de sett på Pinterest eller andra bilddelningssidor. Man har även analyserat stora e-handlares nyhetsbrev och sett att 24 procent numera lyfter Pinterest bland de sociala nätverken. Youtube ligger på tredjeplats efter Facebook och Twitter i länkar ifrån stora e-handlare. Pinterest förväntas dock gå om Youtube när som helst.

Detta är ett mycket snabbt införande av en relativt nystartad tjänst och tyder på att Pinterest engagerar konsumenter och leder till köp. Vi vet dock att många experimenterar med Pinterest just nu, speciellt svenska e-handlare, och det vore kul att höra hur många av er som fått beställningar via den digitala anslagstavlan.

 

Källa: internetretailer

Relaterade nyheter:
En digital anslagstavla E-handlare bör känna till

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Chefredaktör

Leder det dagliga arbetet med vårt redaktionella innehåll. Brinner för att hitta det senaste och hetaste inom e-handelsbranschen.

mrichardsson
2012-04-29 19:03

Men hur är det med svenska exempel? Finns det någon som sett någon signifikant ökning av trafik/försäljning via Pinterest?
Jag har inte gjort det, trots att det finns en del pinnar från oss därute. Lite lite trafik, men ingen försäljning. Och då lämpar sig ju designprodukter riktade mot kvinnor _extremt_ bra för just Pinterest...

Annons
Alibabas marknadsplats kan återigen hamna på piratlista

Alibabas marknadsplats kan återigen hamna på piratlista

En amerikansk intresseorganisation vill att kinesiska Taobao återinförs på den amerikanska regeringens lista över sajter som säljer förfalskade produkter.

Annons
Annons

Pinterest rullar ut sin köpknapp för nya plattformar

Det sociala nätverket fortsätter sin satsning på e-handel genom att göra sin köpknapp tillgänglig för tiotusentals nya näthandlare.

Nu har Emeet 7 kickat igång

Nu har Emeet 7 kickat igång

Årets upplaga av e-handelskonferensen Emeet är nu i full gång. Precis som förra året har vi tagit plats i PostNords huvudkontor Arken i Solna. Efter morgonens registrering och mingel kommer dagen nu att fyllas med en rad intressanta sessioner.

Jack Ma gjorde en rejäl tavla, tjänade 45 miljoner

Jack Ma gjorde en rejäl tavla, tjänade 45 miljoner

Alibabas grundare är inte helt ovan vid rubriker. Oftast handlar de om hans affärer men nu får han en del spaltmeter efter att auktionshuset Sotheby´s sålt en tavla han målat för drygt 45 miljoner kronor.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Konsultbolaget Knowit gör en stor e-handelssatsning

Knowit etablerar ett nytt specialistbolag med fokus på e-handel. Med bas i Malmö ska Knowit eCommerce sysselsätta tio personer innan årets slut.

Sportamore satte nytt orderrekord i höstrushen

Sportamore satte nytt orderrekord i höstrushen

Den snabbväxande nätsporthandlaren noterade en ny all time high med över 100 000 beställningar i september.

Annons
Annons

FBI i samarbete med nätbutiker mot piratkopior

FBI ska i ett samarbete med USA:s justitiedepartement, the Department of Justice, och e-marknadsplatser försöka få bukt på e-handeln med piratkopior.

Riskkapitalbolaget EQT tar över tysk bildelsförsäljare

Riskkapitalbolaget EQT tar över tysk bildelsförsäljare

EQT:s fond EQT Mid Market köper tyska Kfzteile24, en onlinebaserad återförsäljare av bildelar.

Ny tjänst vill få e-handlare att hjälpa till på gräsrotsnivå

Ny tjänst vill få e-handlare att hjälpa till på gräsrotsnivå

Startup-företaget AddTruly vill hjälpa e-handlare att ta ett större socialt ansvar. Med deras lösning kan kunder donera pengar till ideella organisationer som är kopplade till verksamheten med ett knapptryck.

Danska B2B-företag är inte sugna på att gå online

En majoritet av de danska B2B-företagen saknar e-handel. Anledningarna till varför anses föråldrade, och om de inte vaknar upp, riskerar de att tappa marknadsandelar.

Annons
Annons
Annons

Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Innehar f-skattesedel och momsregistrering.
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem