Plattformsbytet slutade med nya e-handelslokaler

Pen Store kritade på för en ny nätbutik och fick i samma veva tag i nya lokaler till sin e-handelsverksamhet när plattformsleverantören flyttade.

Sedan 2010 har e-handelsföretaget Pen Store sålt pennor, kontors- och konstnärsmaterial på nätet och i fysisk butik. Sedan starten har man byggt upp ett brett sortiment av hundratals olika artiklar i mängder av olika nyanser och format.

Därför kände Pen Store att det nu var dags att uppdatera sin e-handelslösning. Förutom att göra sajten responsiv har man tillsammans med plattformsleverantören Carsimar lagt stort fokus på att skapa en sajt som är mer lättnavigerad och optimerad för kunderna.

Annons

Bland annat har man tagit fram en speciellt utökad varianthantering som gör att det lättare för kunderna att filtrera och hitta sin vara.

– Det finns en styrka i systemet som gör att vår e-handel tillåts växa, samtidigt som kunderna enklare kan hitta rätt produkter i vårt stora sortiment. Vi kan också hålla sajten uppdaterad, och fokusera på det vi vill – att sälja pennor, säger Jacob Bergström, grundare av Pen Store.

Flyttlasset gick samtidigt

Men det är inte bara en ny e-handel som kommit på plats. Sedan 2013 har Pen Store plockat alla nätbeställningar i butiken på Hornsgatan i Stockholm, vilket kunde bli rörigt om det var mycket kunder inne i butiken samtidigt.

Pen Store gick därför i tankarna att flytta sin e-handelsverksamhet till separata lokaler, samtidigt som Carismar i samma veva hade börjat växa ur sina. Något som slutade med att Pen Store kunde ta över Carismars tidigare lokaler.

– Det var en lycklig slump för oss att Carismar samtidigt skulle flytta från sina lokaler som vi då kunde ta över, säger Jacob Bergström.

Annons