Populära PrestaShop får ny modul för merförsäljning

E-handelsleverantören Prestaworks, som tillhandahåller e-butiker med PrestaShop som grund, erbjuder sedan tidigare sina kunder möjligheten att lägga upp produkter på Fyndiq med några få knapptryck. Nu ger man dem samma möjlighet på CDON Marketplace med en liknande integration.

Allt fler e-handelsleverantörer satsar på integrationer som ska förenkla säljandet i olika merförsäljningskanaler. I slutet på 2014 lanserade Prestaworks en officiell koppling till Fyndiq och nu har man kopplat upp sig till ytterligare en, nämligen CDON Marketplace.

– Vi märker av ett fortsatt högt tryck på integrationer mot externa säljkanaler för den Open-Source baserade e-butiksplattformen PrestaShop. Det har därför varit ett naturligt steg för oss att tillsammans med CDON Marketplace utveckla en tvåvägskommunikationslösning mellan butiksplattformen och marknadsplatsen, säger Joel Bahar, VD på Prestaworks.

Annons
Annons

Sedan tidigare har bland annat e-handelsplattformarna E37 och Jetshop, via sin tjänst Keycrunch samt Kodmyran lanserat integrationer till CDON Marketplace.

Tillgänglig för alla

Den tekniska integrationen är utvecklad i modulform och är kompatibel med PrestaShop version 1.6 och senare. Modulen ska vara kostnadsfri och finnas tillgänglig för alla. Integrationen kommer även att ses över för äldre versioner längre fram.

Lösningen öppnar upp för möjligheten att exportera produkter med några få knapptryck, läsa in beställningar till butikssystemet och hålla en så gott som fullständig lagersynkronisering mellan butiken och CDON Marketplace.

– Prestashop är en snabb växande open source plattform och vi är mycket glada att de nu har utvecklat en modul som möjliggör för deras butiker att enkelt skapa merförsäljning genom Nordens största e-handelsvaruhus, CDON.com, säger Ted Boman, chef för CDON Marketplace.

PrestaShop är enligt Ehandelsindex den näst mest populära open source-plattformen i Sverige.

 

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!