Post tappades bort – ”rör sig om kommunikationsmiss”

Sorterad post blev stående utanför ett bostadshus.

Det var i lördags som en person i Örebro upptäckte två lådor sorterad post utanför fastigheten han bodde i. Lådorna hade lämnats utan uppsyn trots att de enligt personen innehöll post som inte ska hamna i fel händer.

- Jag tänkte att det här är ju värdehandlingar, därför ställde jag in dem i ett trapphus, säger personen till SVT Örebro.

Annons

Enligt Bring, som ansvarar för postutdelningen i området beror det inträffade på att brevbäraren fick avbryta sin runda på grund av sjukdom. Företaget brukar inte dela ut post på lördagar, men hade gjort ett undantag eftersom det för närvarande uppges vara extra högt tryck på verksamheten.

Ska inte lämna lådor olåsta

När brevbäraren gick hem missade Bring helt enkelt att hämta upp posten, som kan ha blivit stående i trapphuset en hel dag.

- Det rör sig om en kommunikationsmiss. Vi fick uppgifter om den här posten när en privatperson ringde in och berättade att postlådorna stod där. Vi är tacksamma att denne hörde av sig till oss, säger Adam Leth, informationschef på Bring.

Om man misstänker att man blivit utan post är Adam Leths tips att kontakta Brings kundtjänst. Enligt honom har Bring egentligen som policy att inga lådor med post ska lämnas olåsta. 

Annons