PostNord börjar med utkörning på lördagar

E-handelsefterfrågan som styr, enligt PostNords VD.

Till många e-handlares och slutkunders stora glädje kommer PostNord att börja med utkörning till sina ombud även på lördagar. Det avslöjade logistikleverantörens VD Håkan Ericsson i en paneldebatt som tidningen Transportnytt nyligen arrangerade på Easyfairs mässa i Malmö.

Enligt Håkan Ericsson kommer utkörningen till ombud på lördagar att komma igång “efter sommaren” och till en början handlar det om ombud i Sveriges tre storstäder.

Annons

- Posten och PostNord har alltid haft en grundsyn om att det ska vara samma överallt för alla men det blir väldigt tungt att göra en förändring om man ska täcka alla delar av Sverige och glesbygd. E-handelsefterfrågan styr lite grann här men vi kommer nog i alla stora städer och alla stora områden åtminstone köra på lördagar ganska snart, och senare även i alla områden. Så det är runt hörnet, säger han i paneldebatten.

Blir även fler ombud

Utkörningen på lördagar ska gälla generellt och inte bara under intensiva shoppingperioder som december.

I paneldebatten deltog även bland andra Kajsa Knapp som är en av grundarna till e-handelsföretaget Coolstuff. Hon bekräftade att behovet av lördagsutdelning finns och passade på att fråga Håkan Ericsson exakt hur snart det här kan tänkas bli verklighet.

Håkan Ericsson, som under debatten även utlovade “betydligt fler ombud”, ville inte säga exakt när premiären blir men tillade att det blir under det här året.

- Och det är inte i slutet av året, utan efter sommaren, säger han.

Men det här är faktiskt inte första gången som PostNord experimenterar med lördagsleverans. År 2012 inföll julafton på en måndag, vilket var anledningen till att PostNord bestämde sig för att göra ett undantag.

SE ÄVEN: Paneldebatten i Transportnytts webb-TV 

Annons
Annons