PostNord fortsätter tappa brev men E-handeln ökar

När PostNord idag släppte sin delårsrapport kan man konstatera att brevvolymerna fortsätter att sjunka medan e-handeln fortsätter att visa stark tillväxt.

PostNord har släppt sin delårsrapport för januari till mars och kan under perioden redovisa en omsättning på 10 003 miljoner kronor. Siffror som ligger hyfsat i nivå med första kvartalet 2014, 9 999 miljoner kronor.

Samtidigt uppgick periodens rörelseresultat till 312 miljoner kronor, att jämföra med 106 miljoner föregående år. Precis som tidigare fortsätter brevvolymerna att sjunka, framförallt i Danmark, medan e-handeln visar stark tillväxt.

Annons
Annons

– E-handelssegmentet fortsätter att växa kraftigt och B2C paketvolymerna ökade med 21 procent under kvartalet jämfört med föregående år. Till följd av den fortsatta digitaliseringen visade brevvolymerna en fortsatt nedgång, framförallt i Danmark, säger Håkan Ericsson, VD och koncernchef.

Fortsatta omställningar

PostNords omställningsarbete, som bland annat innebär en reduktion av knappt 800 tjänster inom administrationen, ska ha gett resultat. Men då brevvolymerna fortsätter att falla är kontinuerliga effektiviseringar, i såväl produktionen som administrationen, nödvändiga.

– Kvartalets resultat visar att vi är på rätt väg, men med fortsatt nedgång inom brevvolymerna krävs fortsatt arbete med omställningar samt att skapa rätta förutsättningar för att bygga ett starkare och ett mer integrerat PostNord. Vi ska se till att vi levererar enligt våra löften, säger Håkan Ericsson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!