PostNord importerar chef med djup e-handelskunskap

Ska bossa över en helt ny avdelning som inkluderar e-handel.

Den nordiska logistikjätten PostNord skapar en ny enhet inom bolaget. Avdelningen, som fått namnet Operations & Technology, ska inkludera de tidigare delarna Teknik & Infrastruktur, operationsdelarna av affärsområdena E-com & Logistics och Communications Services samt kvalitetsfunktionen från Corporate Affairs.

"Kommer att flytta till Sverige"

Egil Møller Nielsen är den som blir chef för den nya enheten och han kommer därmed också att ingå i PostNords koncernledning och rapportera till vd och koncernchefen Håkan Ericsson.

Annons

- Jag är mycket glad över att Egil Møller Nielsen har tackat ja till tjänsten och kommer att flytta till Sverige för att bygga upp vår nya enhet Operations & Technology. Han kommer med djup kunskap och värdefulla insikter av hur framförallt paket och e-handelsmarknaden fungerar i Norden och globalt, säger koncernchefen Håkan Ericsson i ett pressmeddelande.

Byggt lösningar med big data

Egil har sedan 2014 arbetat för SmartCentres, där han har startat PenguinPickUp och PenguinFresh, två aktörer som har fungerat som en disruptiv kraft på den kanadensiska marknaden för hemleveranser av mat och paket. Han har även erfarenhet som global logistikchef för Ecco Sko och Lego, samt vice vd och COO för Bodum.

- I sin senaste roll på SmartCentres, med ansvar för PenguinPickUp och PenguinFresh, har Egil bland annat byggt avancerade lösningar som utnyttjar den senaste tekniken inom ”big data” och maskinlärning, en erfarenhet som jag är övertygad om att vi kommer att få användning av för att skala upp alla de initiativ vi redan har på det området, säger Håkan Ericsson.

Annons