PostNords Sverigechef på turné – informerar om ökad e-handel

Ska träffa företagets medarbetare och berätta vad ökad näthandel och minskade brevvolymer innebär för postföretaget.

PostNord-krisen, som under de senaste månaderna intensifierats med nya brakförluster, får nu konsekvenser internt på företaget. För att informera de anställda om vad det är som händer och varför, åker Företagets Sverigechef, Anders Holm, nu på turné i PostNord-land.

En av hållplatserna är Norrköping, där företaget har flera stora anläggningar.

Annons

- Vi är i ett skede när vi allt snabbare måste ställa om oss till den digitala världen, säger Anders Holm. Det känns viktigt att besöka Norrköping som är en viktig ort i vårt bolag och vad som kanske inte är så känt är att vi faktiskt är Norrköpings femte största arbetsgivare, säger Anders Holm till Norrköpings Tidning, NT.

"Viktigt att jag får förklara" 

Han fortsätter:

- Det är viktigt att jag får förklara hur vi ska ställa om till den ökning vi ser i e-handeln och jag hoppas och tror att våra anställda ser en klar framtid i vårt uppdrag. 

Enligt PostNords beräkningar ska e-handeln ha ökat med 25 procent bara i mars och till hösten ska Norrköping få ytterligare en av företagets terminaler, vilket kommer att göra staden till något av ett nav för posthanteringen.

Vad den nya Styckegodsterminalen innebär i avseende av fler eller färre anställda ska dock inte vara klart i nuläget. Holm ska dock även passa på att träffa Norrköpings kommunstyrelses ordförande, Socialdemokraten Lars Stjernqvist, för att diskutera företagets fortsatta utveckling på orten.

Vill avskaffa pristaket på porto

Anders Holm betonar att krisen i huvudsak är en ägarfråga, som måste hanteras gemensamt  av de svenska och danska staterna. För Sveriges del ser han dock fram emot en ny postlag, som nu ligger som förslag.

-  Det är helt avgörande att pristaket på porto avskaffas och vi hoppas också kunna ställa postflyget på marken. Det skulle ge en fin kostnadsbesparing och samtidigt vara bra ur miljösynpunkt, säger Anders Holm till NT.

LÄS ÄVEN: PostNord backade 4 procent under Q1 - "Kvalitén åter på hög nivå"

Annons

Annons