PostNord satsar på Black Friday och Cyber Monday

Vi har sedan långt tillbaka lyft att även Sverige bör anamma eller skapa sina egna Black Friday och Cyber Monday. Speciellt den senare som fungerar som en shopping-fyr som skall locka ut folk på nätet. Nu meddelar PostNord att de kommer satsa på dessa dagar i år.

I går släpptes e-barometern för andra kvartalet och i den noterades en större konkurrens ifrån utlandet, speciellt inom modehandeln. Denna ökande konkurrens skall enligt PostNord stärka behovet av att vi i Sverige etablerar Black Friday och Cyber Monday så att konsumenter inte vänder sig utomlands under dessa dagar.

– Slaget om de svenska konsumenterna kommer att bli ännu tuffare på nätet framöver. Det gäller för de svenska detaljhandelsföretagen att tillvarata alla möjligheter att vinna konsumenterna. En sådan stor möjlighet är att kraftsamla kring Black Friday och Cyber Monday som ännu är allt för okänt bland svenska konsumenter. I media och på internet var det förra året till exempel betydligt vanligare att rabatter från amerikanska sajter listades, trots att svenska webbutiker hade precis lika bra erbjudanden, säger Arne Andersson, e-handelsexpert på PostNord.

Annons

Aktivt genom PR-insatser

PostNord meddelar även att de redan planerar för fullt inför julhandeln. De kommer i år öppna 50 nya utlämningsställen för att avlasta de vanliga postombuden. De kommer även kommunicera Black Friday och Cyber Monday aktivt genom PR-insatser och i egna kanaler.

– En allt högre andel av konsumenternas julklappsinköp sker online, och framförallt sker en stor del av den tidiga julhandeln på internet. Förra året var också första gången PostNord på allvar märkte att allt fler företag satsar på att få igång handeln tidigare. Fler satsade till exempel på att sänka priserna kraftigt sista helgen i november, inspirerade av det som i främst USA kallas för Black Friday och Cyber Monday, säger Arne Andersson.

 

Källa: Press

Annons