PostNord stärker sin norska verksamhet med uppköp

PostNord köper norska Jetpak Borg. Syftet med affären är att komplettera PostNords verksamhet i Norge och stärker koncernens position på den norska logistikmarknaden.

PostNord köper 100 procent av aktierna i det norska transport- och logistikföretaget Jetpak Borg AS. Företaget har en fraktterminal i Sarpsborg och erbjuder skräddarsydda lösningar för övernattleveranser till bilhandlare, verkstäder och liknande branscher i Norge.

Företagets distributionssystem omfattar långväga transporter från centrallager i Skandinavien till över 500 mottagare i Norge varje natt.

Annons

– Vi fortsätter att genomföra vår strategi, att skapa helhetslösningar och gränsöverskridande logistikkapacitet i Norden. Köpet av Jetpak Borg är ett viktigt tillskott till vår framgångsrika logistikverksamhet i Norge, säger Håkan Ericsson, VD och koncernchef för PostNord.

Kompletterande uppköp

Jetpak Borg omsätter 120 miljoner norska kronor och var fram till PostNords köp ett dotterbolag till Jetpak Norge, som ingår i Jetpak Group, vilket i sin tur ägs av riskkapitalbolaget Polaris som även äger majoriteten av aktierna i Skånska Byggvaror.

Nu är tanken att vidareutveckla och komplettera dagens logistiklösningar i Norge för att skapa en bättre och mer komplett produktportfölj.

– JetPak Borg är ett välskött företag med solid kompetens. Genom köpet stärker vi vår position på den norska logistikmarknaden ännu mer, säger Robin Olsen, chef för PostNord AS.

Annons