PostNord massanställer: ”Behövs folk i hela Sverige”

Förra året behövdes 3 000 sommarvikarier över hela landet - nu börjar jakten på nytt.

Arbetslösa, studenter som behöver sommarjobb eller andra som är på jakt efter ett tillfälligt arbete, möts nu av en utsträckt hand från PostNord. Trots att tusentals PostNord-anställda i Danmark kan få lämna sina jobb, har postföretagets sida för lediga jobb i Sverige just nu över 40 annonser som är märkta “sommarvikariat”.

- Det behövs personal över hela Sverige. Vi har inte hela bilden riktigt klar än, men förra året behövdes sammanlagt 3 000 vikarier, varav de flesta är brevbärare eller chaufförer, säger Maria Ibsén, pressekreterare på PostNord.

Annons
Annons

Vad måste man ha för meriter för att få ett sommarjobb hos er?

- Det är lite olika för olika tjänster men man behöver ha fyllt 18, och för många av jobben behöver man också ha körkort.

Kan vänta sig ett fysiskt jobb

PostNords sommarvikariat planeras lokalt på olika håll i landet eftersom varje PostNord-avdelning själv lägger upp semestrar och rutter. Även om det skulle behövas 3 000 personer i år igen tror Maria Ibsén inte att det blir några problem att rekrytera.

- Sen är det ett fysiskt jobb att vara brevbärare, det måste man ha klart för sig. Men det är samtidigt en frihet att få sköta sig själv och många unga människor tycker att det är perfekt att få så mycket motion medan man jobbar.

Man får springa mycket i trappor, eller?

- Ja, det får man.

Chefer sorterade julkort

Många av de som får ett sommarvikariat som brevbärare eller chaufför hos PostNord får sitt allra första jobb hos logistikföretaget. Men det är absolut inte omöjligt att man som vikarie har en fortsatt framtid i det dansksvenska postbolaget.

Maria Ibsén berättar till exempel om studenter som kommit tillbaka och sommarjobbat flera år i rad och om personer med långa PostNord-karriärer som har jobbat sig upp inom företaget.

Annons
Annons

- Det är en av fördelarna med att arbeta inom ett stort företag, att man kan gå vidare och utvecklas inom bolaget. Många av cheferna på PostNord har faktiskt börjat en gång i tiden med att sortera julkort och liknande för att sen gå vidare till andra tjänster.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!