PostNord tar postveteran direkt från konkurrenten

Och snart bildas en ny enhet för att lösa tillväxten.

PostNord får Carl-Anders Keller som ny försäljningsdirektör. Han har lång erfarenhet inom postbranschen och kommer närmast från konkurrenten DHL, där han arbetat sedan 2010, bland annat som vice president för marknad och försäljning på DHL Freight Sverige. Innan dess har han figurerat som försäljningschef på Posten Logistik AB och Key Account Manager på Posten.

Ska ansvara för sälj och marknadsföring

Hans uppgift blir nu att ansvara för PostNords säljare och kundservicemedarbetare. Han kommer att bli direkt underställd företagets VD, Anders Holm och tar även plats i PostNord Sveriges ledningsgrupp.

Annons

Själv ser han nu fram emot den nya utmaningen.

- PostNord står inför stora utmaningar och det ska bli fantastiskt kul att få bidra till en positiv kundresa under dessa omständigheter. Jag har tidigare framgångsrikt arbetat med att ta marknadsandelar och nu ser jag fram emot att göra det igen och bidra till att öka kundnöjdheten hos PostNords kunder, säger Carl-Anders Keller i ett pressmeddelande.

Ny enhet ska lösa tillväxten

Han ersätter den nuvarande försäljningsdirektören Mathias Krümmel, som går vidare till en helt ny enhet inom PostNord Sverige, som kommer att få namnet Solutions. Den bildas vid årsskiftet och kommer att omfatta verksamheterna PostNord TPL AB, Tidningstjänst AB (TAB), Air & Ocean, InNigh, Bud/Same Day och Termo AB.

Krümmels nya arbetsuppgift blir att ansvara för tillväxten i de nyss nämnda verksamheterna. Samtidigt som Solution bildas tillträder Carl-Anders Keller som ny försäljningchef och startdatumet är satt till den 1 januari 2018.

Annons