PostNord varnar för nya bluffmail i deras namn

Just nu cirkulerar ett nytt bluffmejl där avsändaren uppger sig för att vara PostNord. Företaget går nu ut med en varning och uppmanar alla att kasta mailet utan att öppna det.

Förra veckan hörde ett hundratal personer av sig till PostNords kundtjänst angående ett mystiskt mail som felaktigt uppgavs komma från företaget. I mailet stod det att mottagaren hade ett paket att hämta ut, och om det inte hämtats inom tjugo arbetsdagar kommer PostNord att ta ut en avgift på 60 kronor per dag.

Flera mottagare ska ha öppnat mailet och på så sätt drabbats av ett virus. Nu går PostNord ut med en varning via mail och på Twitter att ett nytt bluffmail cirkulerar där avsändaren ser ut att vara PostNord.

Annons

Radera utan att öppna

Massutskicket ska ha skett under torsdagen och PostNord uppmanar nu alla som har fått mailet att genast radera det. Mejlet, som är författat på dålig svenska, inleds med: Du har lösta paket, och innehåller ett försändelsenummer och en länk.

Varianter på mejlet förekommer och mottagaren uppmanas bland annat att klicka på länkar som smittar datorn med så kallad malware, ett samlingsbegrepp för oönskade dataprogram som har som syfte att störa, kryptera filer eller samla information i datorn i smyg.

– PostNord har ingenting med utskicket att göra, detta är ett spam-mejl och vi uppmanar den som har fått mejlet att genast radera det. Klicka inte på länken och försök inte spåra försändelsen, skriver PostNord i ett uttalande.

Annons