PostNordbil kapad – rånare jagas av polis

Tredje gången på kort tid som företagets bilar attackeras av kriminella.

PostNord tycks ha blivit en ny måltavla för kriminella. För bara en vecka sedan kunde vi berätta den otroliga historien om hur postföretaget själva lyckades ta ett gäng våghalsiga tjuvar på bar gärning.

Tjuvarna hade lyckats ta sig in i en av PostNords bilar mitt under färden, men företaget som misstänkte att den typen av brott förekom hade satt in en filmkamera i lasten. När ett gäng mörkklädda herrar som bäst tömde bilen kunde PostNord se dem i aktion och larma polisen, som sedan grep dem.

Annons

LÄS ÄVEN: Gillrade fälla i lastbil och tog pakettjuvarna på bar gärning

Efter den kuppen dröjde det dock inte länge innan det var dags igen. Den tredje november kom nyheten att en PostNord-bil full med post hade blivit stulen i Uddevalla, i Västra Götaland.

Och idag har ännu en sådan kupp skett. Även denna gång i västra Sverige, men nu ska det röra sig om en pistolman som kapat en av företagets lastbilar i Lövgärdet, utanför Göteborg.

Själva PostNord-bilen ska nu vara hittad, men det är däremot inte kaparen, som det nu uppges pågå en stor polisjakt efter. Enligt vittnesuppgifter som bland annat Aftonbladet rapporterat om, ska någon eller några män även ha setts lasta in stöldgods i en blå Volvo XC 70.

Och enligt polisen har tjuvarna ett försprång, även om man är dem hack i häl.

- Vi är hela tiden ett antal minuter efter, fördelen ligger på flyktbilens sida, säger Stefan Gustafsson vid polisens ledningscentral till Aftonbladet.

Annons