I dag: PostNords Varubrev – nu med hemleverans

"Vill möta marknadens önskemål".

Från och med idag, den 2 maj, erbjuder PostNord möjligheten att få Varubrev levererade till dörren. Det innebär att de lite större varubreven, upp till två kilo, inte längre måste hämtas hos ett ombud.

- Självklart vill vi möta marknadens önskemål. Med vår tjänst Varubrev, där e-handlarna kan skicka varor upp till två kilo hem i postlådan blir det nu också möjligt att välja “Leverans vid dörr”, säger Yasmina Djedou, produktchef på PostNord, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Tidigare har Varubrev som var små nog att få plats i en brevlåda eller ett brevinkast, kunnat levereras hem till mottagaren. Nu blir detta alltså även möjligt för större paket, som med den nya tjänsten kommer att ställas vid dörren. Tidigare har de här paketen automatiskt omdirigerats till ett ombud.

Tjänsten är kostnadsfri

Förändringen har arbetats fram av PostNord i samarbete med en så kallad referensgrupp, som uppges bestå av "några av Sveriges största e-handelsföretag". Något vi tidigare kunnat berätta om.

LÄS ÄVEN: Varubreven får gratis extratjänst - framtagen med e-handlare

- Genom att arbeta med en referensgrupp kan vi fortsätta att utveckla vårt erbjudande och tillmötesgå våra kunders och mottagares önskemål på bästa sätt, säger Yasmina Djedou.

Den nya servicen kräver dock att mottagaren godkänner leverans vid dörren i samband med beställningen. Hon eller han får sedan ett aviserings-sms när varan har levererats. Tjänsten är enligt PostNord kostnadsfri och omfattar alla typer av hushåll, med undantag för lantbrevbärarlinjer.

Varubreven kommer nu även att levereras alla vardagar, istället för måndag till torsdag som tidigare.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!