Posten rapporterar stora störningar i distributionen

Redan igår rapporterades störningar i postdistributionen och som vanligt är det snön som ställer till problem. På grund av det kraftiga snöovädret i östra delarna av Götaland och Svealand, trakterna kring södra Vänern och delar av Norrlandskusten påverkas postgången i dessa områden.

Postdistributionen i hela landet är därmed drabbat av störningar. I delar av Stockholms län, Uppsala län och Södermanlands län kommer Postens brevbärare inte kunna dela ut post, rapporterade Posten igår. E-handlare i vårt forum har även de stött på problemen.

Sent igår eftermiddag fick vi följande uttalande från Posten:

Annons

"Läget just nu är att vi jobbar hårt för att få ut brev och paket, men vi har problem på de platser där det kommit mycket snö. I Stockholmsområdet kommer vi idag till exempel att kunna köra ut och hämta ungefär hälften av de paket vi normalt hanterar. I till exempel Sörmland, Östergötland, Uppland och Gävleborg har vi svårt att komma fram för snön, särskilt på landsbygden."

Posten meddelar att de fortsätter göra vad de kan men att störningarna kommer kvarstå åtminstone tills snöröjningen hunnit ikapp.

Uppdatering från Posten:
"Under gårdagen kunde brev och paket i de snödrabbade områdena inte delas ut och Posten hade problem att ta sig fram till brevlådor samt att hämta paket i vissa områden vilket innebär att en stor del av denna post och dessa paket kommer att försenas. Vi jobbar intensivt för att få ut alla brev och paket under dagen och beklagar eventuella förseningar."

 

Källa: Press, Posten. Bild: Alexander Palo

Annons