Present-Nicklas: ”Först nu EU-kunderna vidgar vyerna”

Den mjuka butiken tar klivet ut i Europa.

Nicklas Westerholm är medgrundare och ägare av Presenteriet AB och ett välkänt ansikte i e-handelsbranschen. Presenteriet är ett företag som driver flera nätbutiker som inriktar sig på, du gissade rätt, presenter.

Nalleriet.se startades 2010 och är en av dessa presentfokuserade nätbutiker. Nu meddelar företaget att man tar klivet ut i Europa med butiken GetaTeddy.com. En utveckling som följer den trend vi ser just nu med att allt fler svenska e-handlare vill utomlands.

Annons

- EU är en attraktiv marknad som vi hoppas kommer fungera fint för oss. Att kunder i EU efterfrågar specifika mjuka djur eller nallar vet vi sedan tidigare då förfrågningar nått vår svenska butik, Nalleriet.se ända sedan starten, säger Nicklas Westerholm.

"Många mjuka klappar under granen"

Detta är dock inte första gången som Nalleriet testar på marknaden på andra sidan Öresund. Företagets första butik utanför Sverige var GetaTeddy.dk som startades i november 2015. Nu tror Nicklas Westerholm att både de själva och konsumenterna är redo för EU-handel.

- Det är ingen slump att lanseringen sker först nu. Känslan vi har är att det är först nu man som e-handelskonsument i EU börjar våga vidga sina vyer och handla från en e-handel baserad i ett annat land. Dessutom, som de flesta handlare vet, står vi inför den mest hektiska försäljningstiden. Vi hoppas att julklappsletare i hela EU hittar till vår butik, och att de vill ha många mjuka klappar under granen i år, säger Nicklas Westerholm.

Ett naturligt steg efter Danmark

Presenteriet siktar nu på att GetaTeddy.com ska tas emot lika väl som den danska butiken.

- Responsen från de danska kunderna var över förväntan och därför känns det nu som ett naturligt steg att även lansera en butik på engelska. Vi kommer på så sätt nå ut till ännu fler länder inom EU och i förlängningen även utanför EU, säger Nicklas Westerholm.

Utöver Nalleriet och GetaTeddy driver företaget även Presenteriet.se och Doppresenter.se.

Annons