PrestaShop integrerar Klarna i sin plattform

E-handelsplattformen PrestaShop inleder ett samarbete med Klarna. Det gör att användarna av den franska Opens Source plattformen nu kan erbjuda sina kunder att känna och klämma på sina produkter innan de betalar med den svenska betallösningen.

PrestaShop med över 130 000 aktiva nätbutiker världen över utökar sin plattform med Klarnas betallösningar Klarna faktura, och Klarna Konto. Förutom en välkänd betallösning och en snabbare utcheckning i kassan får kunden ta del av ytterligare fördelar.

– Med Klarna får europeiska nätkonsumenter möjligheten att se och känna på en produkt innan de betalar för den. Det är som att handla i en butik utan att behöva lämna hemmet. Samtidigt tar Klarna alla risker och sköter administrationen, så att e-handlarna kan fokusera på sin verksamhet, säger Matt Serralta, Chief Operating Officer på PrestaShop.

Annons

Integreras i plattformen

Klarnas betallösning kommer att integreras i PrestaShops e-handelslösning från och med version 1.5. Allt som e-handlaren behöver göra är att installera Klarnas modul och registrera sig för ett konto.

– Klarnas betalningsmetoder är ett säkert sätt att minska friktionen för kunderna, och ökar försäljningen markant för e-butiker. Vi är glada att kunna erbjuda Klarna till e-handlare som säljer till länder där vi är verksamma. Det gynnar alla parter, säger Magnus Fredin, Försäljningsdirektör på Klarna.

Källa: Press

Annons