PrestaShop ska växa globalt med nytt kapital

PrestaShop, den franska Open Source plattformen för e-handel, har fått in 9,3 miljoner dollar i en ny investeringsrunda. Pengar som ska användas till produktutveckling och en fortsatt internationell expansion.

PrestaShop är idag en av världens mest använda e-handelslösningar med drygt 165 000 nätbutiker. Plattformen bygger på öppen källkod och har varit en snabbväxare på marknaden sedan lanseringen 2007.

Nu ska man skruva upp tempot ytterligare efter att ha fått in 9,3 miljoner dollar i en ny investeringsrunda. Totalt har företaget fått in 14,9 miljoner dollar i extra kapital. Det senaste tillskottet kommer bland annat att användas till marknadsföring och produktutveckling.

Annons
Annons

– Vi kommer att vidareutveckla vår produkt och vårt varumärke med input från våra handlare och utvecklare. Finansieringen kommer också hjälpa oss i ambitionerna med att leverera den bästa e-handelsplattformen som kommer att hjälpa våra handlare att växa, säger Benjamin Teszner, VD och grundare av PrestaShop.

Anställa landschefer

PrestaShop som förra året inledde ett samarbete med Klarna kommer också att fortsätta sin satsning på en internationell expansion. Redan i slutet av 2012 berättade man om planerna på att ta sig an USA och Ebay-ägda Magento.

– Den senaste finansieringsrundan gör att vi kan driva på vår tillväxt och internationella expansion. Bland annat genom att anställa kvalificerade utvecklare och landschefer, säger Benjamin Teszner.

 

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!