Pricerunner får ny ägare – prislappen 1 miljard kronor

NS Intressenter, med H&M:s vd Karl-Johan Persson och den tidigare Avanza vd:n Nicklas Storåkers, köper upp prisjämförelsesajten.

I slutet av 2015 köpte NS Intressenter och EOC Capital 77 procent av aktierna i e-handelsbolaget Designonline. Bakom NS Intressenter står Nordstjernan, Karl-Johan Persson, vd för H&M, Nicklas Storåkers, tidigare vd för Avanza och Mikael Lindahl som bland annat varit vd för Film2Home.

Nu har man hittat ytterligare ett e-handelsrelaterat objekt. Parterna bakom NS Intressenter har nämligen gemensamt förvärvat 100 procent av pris- och produktjämförelsesajten Pricerunner.

Annons

– Pricerunner har ett starkt varumärke och marknadsposition. Vi kommer investera långsiktigt i verksamheten med ambitionen att utveckla ett ännu bättre Pricerunner, säger Nicklas Storåkers, som i samband med förvärvet tillträder som VD.

Ny VD och styrelse tar plats

Säljaren är den amerikanska Internet- och mediakoncernen IAC och parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen men enligt uppgifter till Breakit ligger prislappen runt 1 miljard kronor.

I samband med förvärvet lämnar Pricerunners tidigare VD Peter Carlsson bolaget och i början av april tillträder en styrelse bestående av Peter Leimdörfer, Carolina Oscarius Dahl, Mattias Miksche och Nicklas Storåkers.

– Under Peter Carlssons ledning har Pricerunner framgångsrikt byggt ett mycket starkt varumärke och en lönsam verksamhet. Det är en förmån att få ta över efter Peter, säger Nicklas Storåkers.

Pricerunner grundades 1999 och har idag sajter i Sverige, Danmark, Storbritannien och Tyskland samt ett kontor i Kina. Bolaget har 108 medarbetare och en omsättning på cirka 250 miljoner kronor. Vinsten blev förra året runt 100 miljoner kronor.

Annons