Prime-medlemmar får fördelar i den fysiska världen

Amazon erbjuder samma rabatterade priser i sina bokaffärer som de gör på nätet, om man är Prime-medlem vill säga.

Amazon Prime har enligt en nyligen publicerad undersökning fler än 65 miljoner medlemmar i USA. Ett medlemskap som bland annat innebär fri tvådagars-frakt, gratis leverans samma dag i ett 20-tal storstadsområden i USA via Prime Now samt obegränsad streaming av film och musik.

Medlemmarna får även gratis lagring i molnet samt rabatter online men nu tar e-handelsjätten och kastar in lite förmåner även offline som extra grädde på moset. Enligt Fortune erbjuder e-handlaren nämligen Prime-medlemmar nu samma rabatterade priser i sina tre bokaffärer som de gör på nätet. De som inte är medlemmar får däremot betala fullt pris.

Annons

I slutet av 2015 öppnade Amazon sin första fysiska bokaffär i Seattle och sedan dess har e-handlaren öppnat nya butiker i San Diego samt Portland, och snart öppnas ytterligare butiker i Chicago, Boston och på Manhattan.

Kunderna ska känna sig oansvariga

För att böckerna i butikerna ska ha samma priser som på nätet saknar de prislappar, något som kritiserats tidigare, och istället får kunderna använda en scanner för att se priset. Dessa visar alltså nu två olika priser. Ett för Prime-medlemmar och ett för vanliga dödliga.

Amazon har tidigare kommenterat sina bokaffärer som ett experiment men vill inte avslöja några siffror eller hur många butiker man planerar att öppna. Hittills ska man dock vara väldigt nöjda med resultatet och Jeff Bezos berättade nyligen att Amazon definitivt kommer att öppna fler butiker.

Han konstaterade samtidigt att Prime-medlemskapet ska innehålla så många fördelar att konsumenterna ska känna att de "är oansvariga" om de inte betalar 99 dollar om året.

Annons