Prisad E-handelssajt lanserar ny nätbutik

Byggmax, som nyligen vann pris för bästa e-handelssajt vill bli ännu bättre. I vår lanserar man sin nya e-handel där Apptus eSales kommer att spela en central roll. Med Apptus e-handelslösning ska man ge varje kund en individuell upplevelse, och göra det enkelt för besökaren att hitta vad den söker.

Byggmax är en av Sveriges snabbast växande byggvarukedjor för hemmafixare och proffs. Nyligen kammade de hem priset som Årets Bästa E-handelssajt när Internetworld utsåg Sveriges Topp 100 sajter.

Trots det planerar Byggmax att inom kort lansera en nya e-handel, där man med hjälp av Apptus eSales ska optimera kundens upplevelse.

Annons

– Vi sökte efter en leverantör som rent teknikmässigt kan hålla samma höga nivå som våra ambitioner för vår e-handel. Så fort vi såg vad Apptus kunde erbjuda kändes valet självklart. Apptus har en intelligent sökmotor, möjlighet att personalisera innehållet och ge våra kunder relevanta produktrekommendationer. Vi har inte hittat någon leverantör som har lika bra lösningar för e-handel som Apptus, säger Mia Kamlén, Webbchef på Byggmax.

Lanseras i maj

I förra veckan berättade vi om att även skönhetskedjan Kicks valt Apptus söklösning, och om hur eSales inte enbart föreslår varor som passar varje enskild kund. Den ska också kunna välja bort sådant som med stor sannolikhet inte kommer att leda till köp.

Tekniken som eSales bidrar med ska kunna liknas vid att kunden möter en säljare i en fysisk butik, och som hjälper till med att föreslå passande varor. Byggmax blir det andra stora byggvaruhuset att använda sig av Apptus teknik för e-handel, efter Bygghemma.

Den nya e-handeln lanseras i maj 2013 där Apptus samarbetspartner Avensia, hjälper till med implementeringen av tekniken.

– Byggmax kommer att dra full nytta av eSales funktioner i alla försäljningskanaler. Deras webbkunder kommer att uppleva den servicegrad och lyhördhet som man förväntar sig av marknadens främsta e-handelslösningar, säger Robin Gustafsson, VD på Avensia.

Källa: Press

Annons
Annons