Prisade nätbutiken TINTIN Style i konkurs

Modebutiken TINTIN Style som startades 2006 har slängt in handduken. Bolaget bakom e-handeln sattes i konkurs den 3 juli i år. Nätbutiken som även gått offline, med fysisk butik, har tidigare prisats för sin mobila handel.

En av de mindre modebutikerna på nätet, TINTIN Style, har försatts i konkurs. I ett brev till sina kunder skriver de följande:

"Vi får härmed informera om att företaget som driver tintinstyle.se har försatts i konkurs den 3 juli 2013. Kundorder som lagts från och med den 3 juli 2013 kommer att annulleras. Vi beklagar den uppkomna situationen och de olägenheter som uppkommer för Dig som kund."

Annons

Modebutiken som satsat stort på nätet har även lovordats i det lilla när de lanserade sin mobila butik:

– Så enkelt, snyggt och tydligt. TINTIN Styles mobilbutik är nästan löjligt enkel att handla i. Panagora har gjort det igen. Jag uppskattar också bilderna från den fysiska butiken och hur jag hittar dit, sade Postens e-handelsexpert, Arne Andersson, vid lanseringen.

TINTIN Style som även öppnat fysisk butik i Stockholm var dock primärt en e-handel med runt 85 procent av försäljningen på nätet.

"Mysigare att handla ifrån"

Modebloggare har tydligen sett fler mindre modebutiker gå under den senaste tiden. Nyheter som tas emot med ledsna miner.

– Jag har fått reda på att Tintin Style tyvärr också har gått i konkurs. Det var inte så länge sedan Miss Greta gick i konkurs. Miss Gretas webbutik har förresten köpts upp av Nobo Design. Tyvärr så misstänker jag starkt att ännu en svensk e-butik inom mode går i konkurs eller lägger ner inom kort. Jättetrist eftersom de här mindre e-butikerna ofta är mysigare att handla ifrån än större och sätter en trevlig prägel på modeatmosfären, skriver modebloggaren Käthe.

Att mindre butiker har det svårt på nätet gäller alltså även i modesegmentet. I slutet av 2011 sade sig TINTIN Style ha en stark tillväxt och en omsättningsökning på över 100 procent per år. Via allabolag kan man dock se att omsättningen minskade förra året samtidigt som resultatet dalade rejält.

Annons

TINTIN Style verkar inte ha lyckats vända trenden i år och konkurs är nu inledd. Vi har bett företaget om en kommentar men ännu inte fått svar.

Annons