Prisjakts kodtrick: ”Använder ofta humor när vi rekryterar”

Hittar du hinten? I så fall kanske du platsar hos företaget.

"Så du är nyfiken på källkoden, då kanske du är den vi söker".

Med de raderna försöker Prisjakt hitta en ny utvecklare att anställa. Och företaget har kommit på ett minst sagt smidigt knep för att hålla oönskade jobbansökningar borta. För att hitta meddelandet ovan måste du nämligen först ha klickat dig in på Prisjakts källkod.

Annons

Humor har get bra respons

Den lite ovanliga jobbannonsen har - sedan den väl upptäcktes - fått spridning på nätet. På sociala medier har den bland annat belönats med omdömen i stil med "den roligaste jobbannonsen jag har sett".

- Vi använder ofta humor som grepp när vi rekryterar. Det ligger väl i linje med vår identitet som bolag men är också något som resulterat i massor av fin respons och nästintill virala platsannonser, berättar Hannah Johansson, intern kommunikationschef på Prisjakt, för Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: Sverige hyllar Prisjakts annons: "Helt galen respons"

"Alltid på jakt efter duktiga utvecklare"

Enligt Hannah Johansson beskriver gänget på Prisjakt ofta sig själva som "nördar", eftersom de menar att en nörd är någon som är nyfiken och "passionerad i sina intresseområden".

- Vi tror att det krävs en nörd för att hitta den lilla hinten i källkoden. Och gör man det så är man kanske någon vi skulle vilja jobba med, motiverar hon.

Kan du säga något om hur just den annonsen har gått hittills?

- Jag har tyvärr inga siffror på vad den genererat då texten i källkoden inte hänvisar till en specifik annons, utan just nu bara fungerar som en väg in för spontanansökningar. Precis som andra i vår bransch är vi alltid på jakt efter duktiga utvecklare.

Annons
Annons