Privata Affärer startar e-handel

Lovar läsarna tillgång till exklusiva varor.

Konceptet med tidningar som startar e-handel som ett sätt att skapa nya inkomstkällor, blir allt vanligare. Redan 2014 berättade amerikanska LA Times att de skulle starta en nätbutik och sälja bland annat lokalt tillverkade kläder.

Något år senare var det dags för svenska Nyheter24-gruppen, som driver nyhetssajten Nyheter24, att berätta att de anställt en person för att utreda möjligheterna att starta en egen e-handel. Detta följdes upp av lanseringen av ett eget varumärke, som var tänkt att säljas i e-handeln. Satsningen tycks dock ha runnit ut i sanden.

Annons

"Inte bara hjälp att tjäna pengar på börsen" 

Nu meddelar dock en annan svensk tidning att de faktiskt har gjort slag i saken och startat sin egen e-handel. Den här gången är det Privata Affärer som idag meddelar på sin hemsida att webbshoppen nu är öppen.

- Du som läser Privata Affärer får inte bara hjälp att tjäna pengar på börsen. Vi hjälper dig också att hitta prisvärda, smarta och exklusiva produkter. Kolla in våra aktuella kanonerbjudanden och håll utkik efter nya spännande produkter i butiken, säger Privata Affärers chefredaktör Per Hammarlund som kommentar till den egna tidningen om lanseringen.

Det som säljs i nätbutiken, som tycks ha fått namnet Läsarbutiken, är bland annat plånböcker, passfodral, ryggsäckar, väskor med mera, huvudsakligen i olika skinnmaterial. 

Annons