Pulsens e-handelstrio klar – han blir ny utvecklingschef

Följer med Mika Vikman från H&M för nytt toppjobb på Pulsen Retail.

E-handelsleverantören Pulsen har i flera pressmeddelanden gått ut med att företaget kommer att satsa mer på handel i allmänhet, och kanske e-handel i synnerhet, och att man i samband med det har bestämt sig för att vässa ledningen i dotterbolaget Pulsen Retail med ny kompetens. Först ut var Mika Vikman, som får jobbet som VD, och för någon vecka sedan stod det klart att Jan Näveri skulle ta rollen som konsultchef.

"Stärker med kompetens inom e-handel" 

Nu meddelar Pulsen Retail att Daniel Lorén har utsetts till ny utvecklingschef, och därmed uppges den “sista pusselbiten” i företagets nya topptrio vara på plats. Lorén kommer precis som Mika Vikman senast från H&M, och har rekryterats till Pulsen Retail för sin långa erfarenhet inom handelsbranschen.

Annons

- Daniels erfarenhet och kompetens inom e-handel kommer stärka vår resa framåt väldigt mycket. Daniel har också ett gott och tydligt ledarskap som kommer utveckla vår organisation positivt, säger Jonus Bartholdson, VD för Pulsenkoncernen, i ett pressmeddelande.

20 år på H&M

Daniel Lorén har arbetat med IT på H&M i över tjugo års tid. De senaste tio ska han ha haft ansvar för bland annat affärsutveckling inom e-commerce.

Något som säkerligen kommer till användning på hans nya jobb, där en mer uttalad satsning på just e-handel som sagt är en del av planen för den närmsta framtiden. Exakt hur Pulsen Retails plan ser ut är fortfarande något oklart, men det är tydligt att företaget vill ta en större bit av den växande e-handelskakan.

- Vi kommer gå mot en ännu mer marknadsorienterad lösning än idag, sade till exempel den tillträdande VD:n Mika Vikman i ett uttalande nyligen.

"IT i Borås = Pulsen"

Den nya utvecklingschefen, som är baserad i Borås, ser fram emot sitt kommande jobb och säger sig samtidigt vara redo för en ny utmaning.

- Efter rätt många år på H&M hade jag börjat fundera på nästa utmaning, så när den här möjligheten dök upp gick det snabbt att fatta beslutet. Pratar man om IT i Borås så är det ju Pulsen man pratar om. Dessutom finns det utmaningar i rollen som utvecklingschef som verkligen triggar mig. Det ska bli riktigt kul att få vara med på den kommande resan, säger Daniel Lorén.

Daniel Lorén tillträder sin nya tjänst den 1 september i år.

Annons
Annons