Uppdaterad: Qliro tar in 50 miljoner genom nyemission

Qliro Group skjuter till 50 miljoner till sin betaltjänst Qliro.

Qliro Group gjorde för drygt ett år sedan en nyemission som resulterade i att koncernens betaltjänst Qliro Financial Services fick ett tillskott på 300 miljoner kronor.

- Det är den största satsningen Qliro Group har gjort och vi tror väldigt mycket på den delen, sade senare koncernens VD Paul Fischbein angående nyemissionen.

Annons
Annons

I en extrainsatt bolagsstämma häromveckan bestämdes det att koncernen genom en nyemission skulle skjuta till 50 miljoner kronor till betaltjänsten Qliro. Pengar som tydligen tas av de 300 miljoner kronor koncernen öronmärkt till betaltjänsten. De nya aktierna tecknas uteslutande av Qliro Group.

- Detta gäller en koncernintern transaktion till dotterbolaget Qliro som är hänförlig till Qliros ansökan till Finansinspektionen om att bli kreditmarknadsbolag, säger koncernens kommunikationschef Erik Löfgren.

Qliro "följer förväntningarna"

Pengarna tas enligt Erik Löfgren från koncernens kassa och förs över till dotterbolaget Qliro. Ingen annan verksamhet inom koncernen ska ha påverkats med anledning av transaktionen, uppger han.

Med anledning av att nya siffror ska släppas i april vill han inte gå in i detalj på hur det går för Qliro, utöver att utvecklingen följer Qliro Groups "högt ställda förväntningar". Men under 2015 ska bolaget ha hanterat 3,1 miljoner order och en affärsvolym på över 2,5 miljarder kronor.

- Per den 31 december 2015 uppgick utlåningen till allmänheten till 527,8 miljoner kronor, säger Erik Löfgren.

Uppdatering: Artikeln har uppdaterats för att reflektera att kapitaltillskottet på 50 miljoner är en del av de 300 miljoner kronor som redan 2014 öronmärktes inom koncernen. Anledningen till emissionen ska vara att Finansinspektionen kräver en viss balansräkning inom bolaget för att ansökan om att bli ett kreditmarknadsbolag ska godkännas.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!