Räckesbutiken ökade 1,8 miljoner – ”Nådde inte målen”

"Problem med den varma sommaren".

Företaget, som har specialiserat sig på att sälja måttanpassade glasräcken på nätet, grundades av Andreas Wedberg och André Svensson 2010. E-butiken säljer räcken i Norden och på den österrikiska, tyska och franska marknaden.

Omsättningen för 2018 uppgick till nästan 51,2 miljoner kronor, jämfört med samma period förra året då den landade på cirka 49,4 miljoner kronor. Räckesbutikens resultat för 2018 var 6,6 miljoner kronor. Jämfört med cirka 7,2 miljoner kronor för samma period år 2017. Detta enligt en färsk årsredovisning. Men Räckesbutikens vd Andreas Wedberg tycker att resultatet kunde varit bättre. 

Annons

- Förra året var inget bra år för oss, som vi tycker själva. Precis som många som säljer byggvaror så fick vi problem med den varma sommaren. Så vi nådde inte riktigt de målen vi ville, säger han till Ehandel.se.

En lång vinter och en varm sommar gjorde att försäljningen kom igång senare, något som Andreas Wedberg menar drabbade hela marknadssegmentet för byggvaror.

Nya lokaler och nya produkter 

I mars i år blev företaget delvis uppköpta av det familjeägda investmentbolaget Beijerinvest, som nu är majoritetsägare.

LÄS ÄVEN: Räckesbutiken förvärvas - här är bolaget som tar över

Planerna inför den närmaste framtiden är att flytta produktion och verksamhet till nybyggda lokaler som ligger ett stenkast bort från deras nuvarande byggnader i Ängelholm. Efter ett helt års väntan hoppas de kunna flytta in i september.

LÄS ÄVEN: Räckesbutiken bygger nytt - första spadtaget avklarat

Förutom det berättar Andreas Wedberg att företagets fokus just nu ligger på att utveckla nya produkter.

- Planen är att lansera ett antal nya produkter och tillägg till de befintliga produkterna, säger han och fortsätter:

Annons

- Förra sommaren släppte vi räcken som var utan glas, med olika stänger och vajeralternativ. Det som är på gång nu är att vi tittar på ett vindskyddsalternativ, så att man ska kunna ha en del av räcket som vindskydd också.

Annons