Räckesbutiken tar klivet in i Österrike

Ängelholmsföretaget fortsätter sin europeiska expansion och lanserar en e-handel för den österrikiska marknaden.

Räckesbutiken.se, som säljer måttbeställda räckesprodukter på nätet, har under de senaste åren expanderat i Norden och i november 2014 tog man även klivet in i Tyskland. Nyligen kunde Ehandel.se berätta om att Ängelholmsföretaget, som grundades 2010, hade siktet inställt på nya marknader.

Som intressanta länder nämndes England, Frankrike och Polen, men även Österrike som nu blir Räckesbutikens senaste satsning.

Annons

– Att öppna i Österrike var ett naturligt steg för oss eftersom vi redan har grunden klar med tysktalande personal och en del av arbetet redan var gjort i och med vårt uppstart i Tyskland, säger Andreas Wedberg, delägare på Räckesbutiken.

Språket en viktig del

Expansionen sker alltså drygt ett år efter det att man tagit klivet in i Tyskland och företaget har sedan lanseringen sett en ökad efterfrågan från kunder i länderna runtomkring i allmänhet, och Österrike i synnerhet. Och man ser en stor potential i landet.

– Ett stort fokus vi har är att kunna erbjuda alla våra kunder den bästa servicen i form av kunnig personal som talar samma språk som kunden. Det känns glädjande att vi nu även kan erbjuda detta för kunder i Österrike, säger Jonas Halvarsson, försäljningsansvarig på Räckesbutiken.

Annons