Rakuten ger upp Storbritannien, Spanien och Österrike

Den japanska e-handelsjätten stänger ner tre av sina marknadsplatser i Europa för att fokusera på mer lönsamma marknader.

Tidigare i våras valde Rakuten att stänga ner sina sajter i Singapore, Malaysia och Indonesien. Nu fortsätter den japanska e-handlaren att skala ner sin verksamhet, men den här gången i Europa.

Enligt ett pressmeddelande kommer Rakuten att stänga ner sina marknadsplatser i Storbritannien och Spanien i slutet av augusti, samt sina kontor i Cambridge och Barcelona.

Annons

Man kommer även att göra detsamma i Österrike, här kommer dock kunder och säljare i fortsättningen att kunna använda sig av Rakutens tyska sajt.

Fokus på Tyskland och Frankrike

Anledningen till beslutet är att satsningarna i de tre länderna kostat mer än vad det har smakat och att man inte nått den tillväxt man hoppats på. Istället ska Rakuten nu lägga ännu större fokus på Frankrike och Tyskland där man har en större kundbas och ser en större potential att nå en hållbar tillväxt.

Man kommer även att satsa vidare på sina andra verksamheter i Europa, däribland videotjänsten Wuaki, meddelande-appen Viber och storlekstjänsten Fits.me som man köpte upp under förra året.

Annons