Rakuten lägger 410 miljoner dollar på E-böcker

Precis som Amazon har japanska Rakuten en egen e-bokläsare. Den heter Kobo och ska nu få lite uppbackning med den amerikanska tjänsten OverDrive.

Rakuten meddelar idag att man köper e-boktjänsten OverDrive för 410 miljoner dollar. Förvärvet kommer kort efter att man investerat 530 miljoner dollar i Uber-konkurrenten Lyft. Det japanska e-handelsföretaget har uppenbarligen spenderarbyxorna på.

OverDrive är en marknadsplats för ljud- och e-böcker. De erbjuder bland annat utlåning av e-böcker och sägs sitta på ett stort utbud ifrån tusentals bibliotek i flera länder.

Annons
Annons

Uppköpet visar att Rakuten fortsätter sin satsning på digitalt innehåll, e-böcker och sin läsare Kobo.

- OverDrive är en vida respekterad pionjär inom digitalt innehåll och utbytesekonomin. Långt innan ens Kobo framkom på den globala scenen, hade OverDrive redan sett framtiden och arbetade med förlag för att digitalisera deras innehåll för att dela med världen, och bygga en av de mest omfattande digitala marknadsplatserna i processen, säger Takahito Aiki, chef för Rakutens globala e-bokaffärer.

OverDrive ska erbjuda sina användare mer än 2,5 miljoner ljud- och e-böcker. Köpet ger även Rakuten en plattform med relationer till 5 000 förlag och 30 000 bibliotek att använda i sin satsning på e-böcker.

Digitalt innehåll sägs även vara ett av tre nyckelområden för Rakuten utöver e-handel och finansiella tjänster. De satsar även stort på strömmande media med tjänster som Wuaki och Viki.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!