Rakuten ska lansera sin vod-tjänst över hela Europa

Den japanska e-handelsjätten Rakuten som är landets svar på Amazon gör ytterligare ett försök i att närma sig sin rival. Nu har man nämligen lanserat en betaversion av sin nya streamingstjänst för filmer som ska ta över Europa.

Den nya vod-tjänsten som går under namnet Wuaki.tv finns sedan en tid tillbaka tillgänglig i Spanien. För ett år sedan köptes tjänsten upp av den japanska e-handelsjätten som tänkte använda dess användarbas på 600 000 användare till att sprida Rakuten i landet. Men det verkar som att man har större planer än så.

Nu får även boende på de brittiska öarna ta del av filmer och TV-serier från Warner Bros, Disney, Sony Pictures, Twentieth Century Fox och BBC när det är dags att expandera tjänsten, över hela Europa.

Annons
Annons

– Storbritannien är det första stoppet i Wuaki.tv:s europeiska expansion utöver bolagets hemmamarknad i Spanien. Wuaki.tv har ett långsiktigt mål att bli ledande på den europeiska vod-marknaden. Vi planerar att lansera i de största europeiska länderna inom de närmaste 18-24 månaderna, säger Wuakis vd Jacinto Roca.

Halva priset hela livet

Storbritannien är både en tuff och självklar marknad för Rakuten och Wuaki. Den är överfull med starka aktörer som Amazon och Netflix som båda har exklusivt innehåll för sina brittiska tjänster. De måste även brottas med inhemska aktörer som Sky och BBC.

Men Storbritannien är också ett uppkopplat land som älskar att kolla på film. Och Wuaki säger sig ha ett ess i rockärmen, en hybridmodell som fungerat bra i Spanien.

– Streamingtjänster har ökat kraftigt i Storbritannien, men det är få som erbjuder en hybrid av traditionella abonnemang och à la carte-modeller. Vår Wuaki Plus-prenumeration erbjuder en god service till en attraktiv månadskostnad, men vi vet också att många vill hyra eller köpa de allra senaste filmerna som vanligtvis inte blir tillgängliga på abonnemangtsjänsterna direkt. Det finns också många som helt enkelt föredrar att ha on-demand på en à la carte-basis, säger Jacinto Roca.

Wuaki kommer inledningsvis bara att finnas tillgängligt på datorer men under sommaren kommer det också bli möjligt att använda tjänsten på spelkonsoler, smartTVs och surfplattor. Man har också ett trevligt erbjudande för de som löser ett abonnemang i sommar.

De första 75 000 abonnenterna fram till och med den 13 september kommer undan med halva månadsavgiften på 2,99 pund per månad för resten av livet. Den normala abonnemangsavgiften kommer att ligga på 5,99 pund per månad.

 

Annons
Annons

Källa: TechCrunch

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!