Annons

Rakuten ska lansera sin vod-tjänst över hela Europa

Rakuten ska lansera sin vod-tjänst över hela Europa

2013-07-12 15:44

Den japanska e-handelsjätten Rakuten som är landets svar på Amazon gör ytterligare ett försök i att närma sig sin rival. Nu har man nämligen lanserat en betaversion av sin nya streamingstjänst för filmer som ska ta över Europa.

Den nya vod-tjänsten som går under namnet Wuaki.tv finns sedan en tid tillbaka tillgänglig i Spanien. För ett år sedan köptes tjänsten upp av den japanska e-handelsjätten som tänkte använda dess användarbas på 600 000 användare till att sprida Rakuten i landet. Men det verkar som att man har större planer än så.

Nu får även boende på de brittiska öarna ta del av filmer och TV-serier från Warner Bros, Disney, Sony Pictures, Twentieth Century Fox och BBC när det är dags att expandera tjänsten, över hela Europa.

– Storbritannien är det första stoppet i Wuaki.tv:s europeiska expansion utöver bolagets hemmamarknad i Spanien. Wuaki.tv har ett långsiktigt mål att bli ledande på den europeiska vod-marknaden. Vi planerar att lansera i de största europeiska länderna inom de närmaste 18-24 månaderna, säger Wuakis vd Jacinto Roca.

Halva priset hela livet

Storbritannien är både en tuff och självklar marknad för Rakuten och Wuaki. Den är överfull med starka aktörer som Amazon och Netflix som båda har exklusivt innehåll för sina brittiska tjänster. De måste även brottas med inhemska aktörer som Sky och BBC.

Men Storbritannien är också ett uppkopplat land som älskar att kolla på film. Och Wuaki säger sig ha ett ess i rockärmen, en hybridmodell som fungerat bra i Spanien.

– Streamingtjänster har ökat kraftigt i Storbritannien, men det är få som erbjuder en hybrid av traditionella abonnemang och à la carte-modeller. Vår Wuaki Plus-prenumeration erbjuder en god service till en attraktiv månadskostnad, men vi vet också att många vill hyra eller köpa de allra senaste filmerna som vanligtvis inte blir tillgängliga på abonnemangtsjänsterna direkt. Det finns också många som helt enkelt föredrar att ha on-demand på en à la carte-basis, säger Jacinto Roca.

Wuaki kommer inledningsvis bara att finnas tillgängligt på datorer men under sommaren kommer det också bli möjligt att använda tjänsten på spelkonsoler, smartTVs och surfplattor. Man har också ett trevligt erbjudande för de som löser ett abonnemang i sommar.

De första 75 000 abonnenterna fram till och med den 13 september kommer undan med halva månadsavgiften på 2,99 pund per månad för resten av livet. Den normala abonnemangsavgiften kommer att ligga på 5,99 pund per månad.

 

Källa: TechCrunch

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Annons
Campadre öppnar pop-up

Campadre öppnar pop-up

Går från online till offline.

Annons
Annons
De investerar 155 miljoner i Babyshop.se

De investerar 155 miljoner i Babyshop.se

Inte första gången.

KappAhl sa upp 50 tjänster och stängde 20 butiker

KappAhl sa upp 50 tjänster och stängde 20 butiker

Satsar på e-handeln.

RNB:s e-handel ökade med 20 procent

RNB:s e-handel ökade med 20 procent

Men resultatet sjönk.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Nästa nivå av en obemannad kassalös butik

Nästa nivå av en obemannad kassalös butik

Betala med ansiktet.

Svensk härmar Amazon - Lagerabetet blir ett datorspel

Svensk härmar Amazon - Lagerabetet blir ett datorspel

"Titulera sig truckninja istället för truckförare".

Annons
Annons
E-däckbolaget vände trenden och sålde för 248 miljoner

E-däckbolaget vände trenden och sålde för 248 miljoner

17 år i branschen.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Colourpicture Europe AB söker:

E-commerce Manager

iDeal Of Sweden söker:

Web Analyst

Jewelrybox.se söker:

E-commerce Ninja

Topformula Healthcare AB. söker:

Online Merchandiser


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta