Rekord-weekend för Amazons digitala enheter

I helgen drog den amerikanska julhandeln igång på allvar och det ser ut som att det kommer att ligga en hel del Amazon-prylar under julgranarna i år.

Thanksgiving-helgen är över och Amazon har en hel del att tacka för. Helgen som anses vara startskottet för den amerikanska julhandeln, med shoppingdagarna Black Friday och Cyber Monday, blev e-handelsjättens bästa någonsin.

Åtminstone när det gällde att kränga sina egna prylar. Amazon egen TV-box Fire TV, som nyligen uppdaterades med e-handelsfunktioner, var den mest populära och gick åt som kalkon i solsken. Under helgen sålde man sex gånger så många enheter som förra året och enligt Amazon är Fire TV den mest köpta mediaspelaren i USA under perioden juli till oktober. Alla återförsäljare inräknade. Då har dock nätjätten valt att slutat sälja konkurrenternas tv-boxar.

Annons
Annons

Billiga surfplattor och smarta högtalare

Amazon kan även konstatera att deras nya sju-tums surfplatta som kostar drygt 50 dollar, Fire tablet, sålt i miljontals exemplar sedan den släpptes i USA i mitten av september. Som grädde på moset såldes det under den gångna helgen tre gånger så många av Amazons olika Fire-surfplattor jämfört med förra året.

Samtidigt gjorde nätjättens nya smarta högtalare, Amazon Echo, sin Thanksgiving-debut och under helgen blev det den mest populära produkten av alla över 100 dollar på Amazon.com.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!