Resebranschen gillar i alla fall Resurs e-betalning

I början av 2012 lanserade Resurs Bank sin betallösning för e-handlare och NetOnNet var testpiloten. Det handlade primärt om faktura och delbetalning. En stor aktör som Resurs Bank var det förmodligen många som trodde skulle kunna skaka om betalmarknaden på nätet.

Samma år som de lanserade e-betalning lyckades de locka till sig Klockmaster och deras nya nätbutik. Sedan dess har vi dock inte hört mycket om Resurs Banks e-betalning.

Annons

Bara några dagar efter att Klarna fångat in SAS till sin betallösning meddelar dock Resurs Bank att Turkietresor väljer deras e-betalning. Igår meddelade även Resurs Bank att man fått resesajten FlygCity att börja ta betalt via Resurs betallösning. Samarbetet sägs stärka Resurs Banks närvaro inom betalningar på e-handelsplattformar.

I slutet av 2013 fick Resurs även en ny e-kund i resebyrån Ticket som då valde att införa en Ticketfaktura i webbshoppen.

Så även om Resurs Bank inte ser ut att ha nått några större framgångar bland klassiska e-handlare så verkar resebranschen uppskatta deras faktura- och delbetalningslösningar.

 

Källa: Press (1, 2, 3)

Annons