Resurs Bank slänger in nylanserade Swish i sin kassa

I kampen med andra kassor gäller det att ligga i frontlinjen.

Precis som många andra banker har Resurs Bank lanserat en checkout. Det råder idag inte någon brist på e-handelskassor och då gäller det förstås att stå ut i mängden.

“Populärare än direktbank”

Resurs Bank meddelar idag att de är först ut, efter nylanseringen, att inkludera Swish i sin checkout.

Annons

- Swish för handel har visat sig vara ett mycket mer uppskattat betalsätt än ”direktbank” och blir ett viktigt komplement till de övriga betalsätten i vår checkout. Vi är därför glada att när Swish nu relanseras efter höstens uppehåll, vara snabbt ute och erbjuda våra partners även detta betalsätt i Resurs Checkout, säger Olle Hyberg, Omni-channel Manager Resurs Bank.

Även marknadsledaren Klarna har intygat att folk vill betala via Mobilt BankID istället för klassisk direktbetalning via bank. Klarna har dock valt att göra en kopia på Swish och väntar just nu med att införa Swish i sin kassa, tills de känner att lösningen är stabil.

E-handlare som använder Resurs Checkout kan dock nu erbjuda originalversionen som har över 5 miljoner svenskar som användare, och siffran stiger med 100 000 varje månad. Vi frågade Olle Hyberg hur man som e-handlare aktiverar tjänsten:

- Swish är produktionssatt men de handlare som använder Resurs Checkout behöver aktivera sitt Swish-konto för att tjänsten ska vara live på deras sajt, förklarar Olle Hyberg.

Annons