Rocket Internet lanserar ny livsmedelstjänst

Rocket Internet har lanserat en ny tjänst som levererar livsmedel från lokala butiker. Inledningsvis kommer tjänsten att släppas i München, men tanken är att snabbt utöka till fler städer och länder under de kommande månaderna.

Tyska Rocket Internet som nyligen tog plats på Frankfurtbörsen har synts en del i pressen den senaste tiden. Förutom att man nyligen lanserade Helpling, en app för bokning av städning via mobilen, så ska Amazon vara intresserade av deras indiska modeportal Jabong.

Men bröderna Samwer är inte kända för att ligga på latsidan och nu har det Kinneviksdelägda bolaget lanserat ytterligare en e-handelssajt. Igår slog man nämligen upp portarna till ShopWings.de som levererar livsmedel från lokala butiker.

Annons

Initialt kommer tjänsten att lanseras i München, men tanken är att snabbt utöka till fler städer och länder under de kommande månaderna.

Tid till viktigare saker

Tjänsten påminner en del om amerikanska Instacart som även de levererar livsmedel från lokala livsmedelsbutiker. ShopWings användare lägger sin beställning på sajten och kan då välja mellan ett stort utbud av varor från flera olika livsmedelsbutiker.

Nät betalningen är genomförd kan kunden sen välja när de vill få varorna hemlevererade, något som ska kunna ske inom två timmar.

– Vi tror att människor är upptagna, och upptagna människor söker moderna lösningar som sparar tid. ShopWings är till för att ersätta besväret med traditionell shopping med ett innovativt tidsbesparande alternativ, så att våra kunder kan få exakt vad de behöver, när de behöver det. Tyskarna spenderar mer än två år av sin livstid i dagligvaruhandeln. Det förefaller därför självklart för oss att e-handeln kommer att expandera mycket under de kommande åren och hjälpa människor att spara tid för viktiga saker, säger Florian Jaeger, medgrundare av ShopWings.

Källa: Press

Annons