Rocket Internet säljer flera av sina matleveranstjänster

Det tyska riskkapitalbolaget säljer ett antal matbeställningssajter i Spanien, Italien, Brasilien och Mexico till konkurrenten JustEat.

Rocket Internet har skakats av interna stridigheter och avhopp den senaste tiden. I december lämnade Kinneviks VD, Lorenzo Grabau, sin roll som styrelseordförande i Rocket Internet efter den uteblivna börsnoteringen av matkasseföretaget HelloFresh.

I januari meddelade även chefsjuristen Franziska Leonhardt samt Uwe Gleitz, chef för företagsaffärer, att de skulle lämna bolaget. Nu är det dags för ett antal matleveranssajter att lämna Rocket.

Annons

Vill bli mindre komplexa

Det tyska riskkapitalbolaget har nämligen beslutat sig för att sälja matleveranssajterna La Nevera Roja i Spanien, PizzaBo och Hellofood i Italien samt Hellofood i Brasilien och Mexico. Köparen är konkurrenten JustEat som betalar 125 miljoner euro, motsvarande cirka 1,2 miljarder kronor, för hela kalaset.

Rocket har under de senaste åren köpt på sig en rad matbeställningstjänster världen över och motiverar försäljningen med att sajterna inte är avgörande för kärnverksamheten, och att man vill minska komplexiteten i koncernen.

Annons