Rockets asiatiska Zappos-klon lockar 100 nya miljoner

Zalora, en modesajt i Sydostasien som ägs av Rocket Internet har tagit in 100 miljoner dollar i riskkapital. Det är den största investeringen i Zalora hittills, och en av de största satsningarna någonsin i en nystartad e-handel i regionen.

Rocket Internet har landat ännu en investering. Den här gången är det deras Sydostasiatiska e-handelssajt Zalora som får in 100 miljoner dollar i extra kapital. Bland investerarna finns Rocket Internet själva, men även Investment AB Kinnevik och Summit Partners är med på ett hörn.

– Vi är ett av de snabbast växande e-handelsföretagen i Sydostasien och våra framtidsutsikter är ljusa. Det är en stor ära för oss att investerare med så stort anseende har investerat i ett e-handelsföretag som är så ungt som Zalora, säger Michele Ferrario, vd på Zalora.

Annons

Ska satsa mobilt

Både Kinnevik och Summit Partners är kända för att stoppa in pengar i Rocket Internets olika satsningar. Summit Partners var för bara några veckor sedan även med och ledde en investeringsrunda för Rockets modesajt Namshi i Mellanöstern.

Den nya investeringen i Zalora kommer att användas för att skala upp verksamheten och ska hjälpa till att snabbare nå företagets mål med att nå fler av de 600 miljoner potentiella kunder i regionen.

Man ska även öka antalet lokala och internationella varumärken på sajten som för närvarande ligger omkring 500. I dag kommer cirka 25 procent av inkomsterna på sajten från mobila enheter så Zalora planerar också att öka sitt fokus på den mobila kanalen.

Källor: Silicon Allee, TechCrunch

Annons