Rockets prisjämförelsesajt lockar nya miljoner

Rocket Internets pandor är populära. Den här gången gäller det dock inte mat, utan prisjämförelser. Deras sajt PricePanda har nyligen lockat 3 miljoner dollar i riskkapital. Pengar som ska användas för att expandera vidare i Sydostasien.

Sedan tidigare har Rocket Internets matbeställningstjänst FoodPanda lockat riskkapital i flera omgångar. Den här gången är det dock deras prisjämförelsesajt PricePanda som får lite extra uppmärksamhet.

I en ny investeringsrunda ledd av tyska Tengelmann Group har man nämligen fått in 3 miljoner dollar i extra kapital. Inte oväntat finns även svenska investmentbolaget Kinnevik med på ett hörn, precis som Rocket Internet själva.

Annons

Bara början

Prisjämförelsesajten finns för närvarande tillgänglig i Indonesien, Singapore, Filippinerna, Malaysia och Mexico. För två veckor sedan meddelande PricePanda att man nu jämför mer än 70 000 produkter på sajten, och att man sedan starten 2012 skickat vidare över 1 miljon användare till anslutna e-handlare.

– I år kan vi förvänta oss en snabb ökning och nya milstolpar. Att skicka vidare 1 miljon människor till våra partnerbutiker är bara början, säger Christian Schiller, sajtens medgundare.

Den senaste finansieringen kommer att användas för att expandera till nya marknader i Sydostasien. Bland annat finns det planer på att inom kort lansera i Thailand och öppna ett regionkontor för Sydostasien.

Källor: TechCrunch, Tech in Asia

Annons